Blom Waterontharders

Waterhardheid

Pages-8-attachment1_Waterhardheid-badkamer.jpg Pages-8-attachment2_Waterhardheid-douchen.jpg

Weet u wat de waterhardheid in uw regio is? Stelt u zich gerust, dat weten de meeste mensen niet. Echter is dit wel te merken en ongetwijfeld dat u zonder waterontharder ook de nodige gevolgen ondervindt van hard water in uw huishouden.

 

De waterhardheid is in Nederland overal verschillend 

De hardheid van water is in Nederland verschilt nogal per regio. Mede omdat de waterleidingbedrijven uit verschillende bronnen water winnen. De waterhardheid in Limburg kan dus wel degelijk verschillen met  de waterhardheid in Leeuwarden. Wij hebben dit even voor u opgezocht en ja, in onze regio Friesland en Leeuwarden is het water behoorlijk hard! 

 

 


 

Hoe kan de waterhardheid verschillen?  

Toen Nederland vroeger nog in de zee lag, zijn er duizenden jaren geleden diverse kalklagen gevormd. Door de vele schaaldieren die door de zee werden afgezet, ontstonden er verspreid diverse diktes van kalklagen in de grond. In sommige gebieden in Nederland zit er dus meer kalkhoudend grond dan in andere gebieden. Dat verklaard waarom in sommige streken wat zachter water is en in andere gebieden weer (erg) hard water.

 

Wat maakt hard water nu een probleem?

Hard water wordt pas een probleem als het wordt gezuiverd tot leidingwater en bij u uit de kraan komt. U ziet dat aan kalkaanslag op uw kranen, wastafels, douchecabines, badkuipen en huishoudelijke apparaten. Dit kan tot vervelende gevolgen leiden, zeker als uw huishoudelijke apparaten daardoor eerder stuk gaan en veel minder lang meegaan. 

Door het gebruik van waterontharders kan de waterhardheid worden teruggedrongen en kan van hard water zacht water worden gemaakt.  

 

De nadelen van hard water 

  • Hard water verstopt waterleidingen en douchekoppen
  • Geeft witte aanslag in uw keuken, douche en badkamer
  • Vermindert de werking van boilers en cv-installaties
  • Stroeve kranen, sputterende waterkokers en Quookers
  • Hard water verhoogt uw energierekening
  • Hard water droogt uw huid uit en maakt deze schraal

Water ontkalken en kosten besparen voor u en het milieu

Het advies van ons is dus om uw water te ontkalken met de werking van de waterontkalker in het systeem van de NorthStar Waterontharder. Niet alleen voor u zelf en uw huishouden is zacht water beter, maar ook voor het milieu! Door het aanschaffen van een waterontharder, draagt u ook bij aan een schoner en beter milieu.


U denkt er over om een waterontharder te kopen?

Heeft u na het lezen van alle informatie interesse om meer te weten over de waterontharders die Blom Waterontharders u kan leveren? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan spreken wij alles met u door.

 

Aanvragen

 

“Waterhardheid terugdringen kan met de waterontharder van Blom”