Blom Waterontharders

Waterontkalker

Pages-15-attachment1_Waterontkalker.jpg Pages-15-attachment2_Waterontkalker2.jpg

Op zoek naar een goede waterontkalker om kalkaanslag te verwijderen en de waterhardheid in uw woning drastisch te verlagen? Nu kunt u grijpen naar tijdelijke middeltjes die uw wasmachine, waterkoker of douchekraan ontkalken, maar vindt u dat gepoets en geboen met ontkalkproducten nu echt leuk? Nee Blom Waterontharders ook niet. 

 

Een goede waterontkalker bij water ontkalken

Bij water ontkalken met langdurig resultaat zult u het niet redden met de middeltjes die u wellicht wel eens hebt gebruikt. Dit zijn tijdelijke oplossingen die vaak niet alle kalkaanslag kunnen wegnemen en blijven er alsnog kalkresten achter in uw leidingen, huishoudelijke apparaten en uw kostbare wasmachine en vaatwasser. Het beste effect krijgt u met een goede ontkalker die langdurig kalkaanslag voorkomt en hard water zacht maakt.

 

Ontkalken en kalkaanslag voorkomen

Het ontkalken van leidingwater kan alleen  met een waterontharder met ontkalker voor langdurig en effectief resultaat.  Daarmee kunt u ook nieuwe kalkaanslag voorkomen. Hierdoor zullen kalkdeeltjes niet meer neerslaan en zich aan uw leidingen en apparatuur hechten. De negatieve effecten van kalkaanslag op tegels, douchecabines, badkuip, kranen en in diverse apparaten, behoren met een goede waterontharder dan ook tot de verleden tijd.

 

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag verwijderen is een vaak terugkomend probleem in veel huishoudens. Hoe vaak bent u er inmiddels mee bezig geweest? Het moeilijke is dat alle huishoudelijke middeltjes ook maar een tijdelijk effect hebben. Kalkaanslag verwijderen is helaas een continue terugkomende klus. Zou het niet fijn zijn als u nooit meer kalkaanslag in uw huis en uw kostbare apparaten zou krijgen?  

De nadelen van kalkaanslag

  • Kalkaanslag is een slechte warmtegeleider, waardoor uw wasmachine bijvoorbeeld minder effectief uw was draait en de verwarmingselementen meer tijd nodig hebben om op te warmen, dus direct energieverlies. Hetzelfde geldt ook voor uw boiler en cv.
  • Uw gasrekening gaat omhoog, omdat een kalklaag de waterleidingen vernauwt. Door de kalkaanslag kost het meer energie om het water op te warmen. Gemiddeld betekent een kalklaag van 1 mm 7,5% meer energiekosten, 1,5 mm 15% en 5 mm dus wel 50% meer energiekosten
  • Kalkaanslag vermindert de levensduur van uw wasmachine, vaatwasser en droger. Bovendien maakt kalk uw vaat ook dof en dat ziet u vooral op uw glazen servies.  Extra spoelmiddelen en onthardingszout zijn dan ook hard nodig. Met een waterontharder hoeft dat niet meer
  • Kalkaanslag vermindert de werking van boilers en cv-installaties
  • Hard water geef snel huidirritaties en jeuk. Dit wordt veroorzaakt door de kalkaanslag in het leidingwater 

De waterontkalker voor preventief kalkaanslag verwijderen

Wilt u meer informatie over waterontkalking, kalkaanslag en het voorkomen van problemen hiermee? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan informeren wij u graag!  

 

Aanvragen

 

“ Water ontkalken draagt bij aan een comfortabel en kalkvrij huis”